تعداد نشریات | 12 |
تعداد شمارهها | 567 |
تعداد مقالات | 5,878 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,659,420 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,597,207 |
اثر ضدباکتریایی اسانس گل و عصارۀ اندام های گیاهی سرخارگل بر باکتری Pectobacterium caratovorum subsp. caratovorum در شرایط آزمایشگاه | ||
دو فصلنامه تحقیقات بیماریهای گیاهی | ||
مقاله 3، دوره 2، شماره 2، آذر و دی 1393، صفحه 25-34 اصل مقاله (110.53 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سودابه اندرگانی1؛ سلیمان جمشیدی* 2؛ مهدی اورعی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میانه، میانه، ایران | ||
2استادیار و عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، میانه، ایران | ||
3استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میانه، میانه، ایران | ||
تاریخ دریافت: 26 آبان 1393، تاریخ پذیرش: 26 آبان 1393 | ||
چکیده | ||
امروزه مهار زیستیعواملبیماریزایگیاهیباهدفکاهشتهدیدات زیست محیطی و خطرات آفت کش هایشیمیایییکاولویتمیباشد. در این راستا، استفادهازکارآییضدمیکروبیموادگیاهی درسال های اخیر موردتوجهقرارگرفتهاست. هدف این مطالعه ارزیابی اثر فرآورده های گیاهی بهدست آمده از گیاه سرخارگل روی باکتری بیماریزای گیاهیPectobacterium caratovorum subsp. caratovorum عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی بود. عصاره های گل، برگ، ساقه و ریشه به روش خیساندن با حلال های آب، استون، اتانول، متانول و کلریدریک اسید به دست آمده و با دستگاه روتاری در خلا تغلیظ شد و اسانس گل با دستگاه کلونجر استخراج شد. فعالیت ضدباکتریایی عصاره ها و اسانس سرخارگل علیه این باکتری در آزمایشگاه و با روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. نتایج نشان داد که حساسیت باکتری به اسانس گل بیش از عصاره های سایر اندام ها بود. عصاره حاصل از ریشه نسبت به عصاره های به دست آمده از سایر قسمت های گیاه بازدارندگی بیشتری داشت. همچنین عصاره های استونی و آبی اثر چندانی بر باکتری از خود نشان ندادند. عصارههای برگی نیز بیشتر از این که کشنده باشند، دارای خاصیت بازداری از رشد بودند. با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد مواد گیاهی به دست آمده از سرخارگل می تواند کارآیی بالقوه قابل ملاحظه ای روی این باکتری داشته و در آینده برای مهار زیستی این باکتری مد نظر قرار داده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
سرخارگل؛ فعالیت ضدباکتریایی؛ حداقل غلظت کشندگی و حداقل غلظت بازدارندگی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Antibacterial effect of flower essential oils and plant organs’ extracts of purple coneflower on the bacterium Pectobacterium carotovora pv. Carotovora in laboratory condition | ||
نویسندگان [English] | ||
S. Andargani1؛ S. Jamshidi2؛ M. Oraei3 | ||
چکیده [English] | ||
Recently, plant pathogen’s biocontrol is a priority considering hazards and environmental threats of chemical pesticides. Using plant materials as antimicrobes has typically attracted many attentions. The aim of current study was evaluation of plant materials obtained from purple coneflower against Pectobacterium caratovorum subsp. caratovorum the casual agent of potato soft rot. Aqueous, acetone, methanol, ethanol and HCl extracts of coneflower root, stem, leaf and flower were obtained byrotary set while flower essential oils were extracted using Clevenger apparatus. The antimicrobial activity of coneflower extracts and essential oil was evaluated in laboratory with disc diffusion and minimal inhibitory and bactericidal concentration methods. The bacterium was more sensitive to flower essential oil than extracts. Root extracts were more inhibitory compared with other organs’ extracts. Also, aqueous and acetone extracts had very limited antibacterial activities on studied bacterium. Leaf extract possessed more growth inhibitor characteristic rather than bactericide traits. Regarding the results, plant materials obtained from coneflower could be a potent candidate against potato soft rot bacterium and might be considered as a promising biocontrol agent in the future. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Echinacea, Antibacterial Activity, minimal inhibitory concentration, minimal bactericidal concentration | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,414 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,643 |