تعداد نشریات | 12 |
تعداد شمارهها | 567 |
تعداد مقالات | 5,878 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,659,423 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,597,209 |
بررسی اثر تحول دیجیتال بر سودآوری شرکتهای صنایع غذایی مشهد | ||
فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 31 مرداد 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jae.2024.33478.2443 | ||
نویسندگان | ||
پریسا علیزاده* 1؛ حامد قادرزاده2؛ محمود حاجی رحیمی3 | ||
1استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان | ||
2دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان | ||
3عضو هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان | ||
تاریخ دریافت: 09 خرداد 1403، تاریخ بازنگری: 24 تیر 1403، تاریخ پذیرش: 31 مرداد 1403 | ||
چکیده | ||
رشد جمعیت، نوسانهای تقاضا و تغییر مداوم نیازهای مصرف کنندگان، شرکتهای صنایع غذایی را با چالشهای عمدهای روبهرو کرده است. از جمله راههای پاسخگویی مناسب به این تغییرات محیطی و حفظ مزیت رقابتی، بهرهگیری از تحول دیجیتال در شرکتها است. در این پژوهش، اثر تحول دیجیتال و ویژگیهای فردی مدیرهای شرکتهای صنایع غذایی مشهد بر سودآوری این شرکتها مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از محاسبه اثرهای نهایی متغیرهای توضیحی برای مدل لاجیت ترتیبی بیانگر آن است که افزایش هر یک از متغیرهای تحصیلات مدیر، استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، تحصیلات مدیر و شدت تبلیغات، موجب کاهش احتمال قرار گرفتن شرکت در گروه با نسبت سودآوری پایین و متوسط شده و احتمال قرار گرفتن در گروه با نسبت سودآوری بالا را افزایش میدهد. همچنین افزایش سن مدیر موجب کاهش احتمال قرار گرفتن شرکت در گروه با نسبت سودآوری بالا شده و احتمال قرار گرفتن در گروه با نسبت سودآوری پایین و متوسط را افزایش میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
تحول دیجیتال؛ نسبت سودآوری؛ صنایع غذایی؛ لاجیت ترتیبی؛ مشهد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigating the Effect of Digitalization on the Profitability of Food Industry companies in Mashhad City | ||
نویسندگان [English] | ||
Parisa Alizadeh1؛ Hamed Ghaderzadeh2؛ Mahmood Haji-Rahimi3 | ||
1Assistant Professor of Agricultural Economics at University of Kurdistan | ||
2Associate Professor of Agricultural Economics at University of Kurdistan | ||
3Department of Agricultural Economics, Faculty of Agriculture, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
Population growth, demand fluctuations and the continuous change of consumer needs have made food industry companies face major challenges. One of the ways to properly respond to these environmental changes and maintain a competitive advantage is to take advantage of digital transformation in companies. In this research, the effect of digital transformation and personal characteristics of managers of Mashhad food industry companies on the profitability of these companies has been investigated. The results indicate that the increase in each of the variables of manager's education, use of information and communication technology, manager's education and advertising intensity, reduces the probability of the company being in the group with low profitability ratio and averaged and increases the probability of being in the group with a high profitability ratio. Also, increasing the age of the manager decreases the probability of the company being placed in the group with high profitability ratio and increases the probability of being placed in the group with low and medium profitability ratio. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Digitalization, Profitability ratio, Food industry, Ordered logit, Mashhad | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 116 |