تعداد نشریات | 12 |
تعداد شمارهها | 567 |
تعداد مقالات | 5,878 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,659,641 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,597,286 |
بررسی صرفه های اقتصادی در اثر زنجیره ای کردن تولیدات مرغ گوشتی و عوامل مدیریتی موثر بر آن (مطالعه موردی زنجیره عرضه مرغ گوشتی سازمان اقتصادی کوثر) | ||
فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 31 مرداد 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jae.2024.11750.2375 | ||
نویسندگان | ||
سید نعمت اله موسوی* 1؛ مهرداد دست ورز2؛ بهاالدین نجفی3 | ||
1معاونت برنامه ریزی واموراقتصاددانش بنیان دانشگاه آزاد مرودشت | ||
2دانشجوی دکترای اقتصادکشاورزی. واحد مرودشت | ||
3استاد دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت | ||
تاریخ دریافت: 02 اسفند 1401، تاریخ بازنگری: 05 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 31 مرداد 1403 | ||
چکیده | ||
امروزه سیر تحولات پرشتاب جهانی، عوامل اقتصادی را بر آن داشته تا برای غلبه بر شرایط نامطمئن پیرامون خود به تحقیق در مدیریت زنجیره عرضه بپردازند، به گونه ای که بایستی محصولات تولیدی با بهترین کیفیت و کمترین هزینه تولید شوند. از طرفی، صنعت پرورش مرغ در ایران با جذب سرمایههای فراوان (بعد از صنعت نفت) جایگاه ویژهای در تولید و اشتغال دارد، هرچند تحقیقات پراکنده ای در مورد زنجیره ارزش انجام شده ولی مطالعه صرفه های اقتصادی زنجیره ای کردن تولیدات میتواند نتایج نوینی در یکپارچه سازی تولیدات واحد های تولیدی ارائه نماید. داده های مورد نیاز از دفاتر مالی شرکت های سازمان اقتصادی کوثر در سال 1395، 40 واحد جهت سنجش متغیر های اقتصادی به عنوان نمونه انتخاب و با نرم افزار Eviews 9 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، همچنین جهت سنجش ویژگی های مدیریتی مدیران واحد ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. سپس تابع تولید مناسب تخمین زده شد و بهره وری عوامل تولید در دو حالت تولید یکپارچه(متصل) و خارج از زنجیره(منفصل) مقایسه گردید. بر اساس نتایج بدست آمد | ||
کلیدواژهها | ||
صرفه اقتصادی؛ بهره وری؛ زنجیره ارزش مرغ گوشتی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Examination of Economic Benefits as a Result of Creating Chains of Meat Poultry Production and Managerial Factors Affecting It (Case Study of Meat Poultry Supply Chain of Kosar Economic Organization) | ||
نویسندگان [English] | ||
mehrdad dastvarz2؛ b n3؛ | ||
2miau | ||
3miau | ||
چکیده [English] | ||
Today, the fast-moving global developments have led economic agents to research about supply chain management to overcome the uncertain conditions surrounding them, such that products have to be produced with best quality and lowest cost. On the other hand, poultry industry in Iran, having attracted a lot of investment (after the oil industry), has a special place in production and employment. Although few studies have been carried out on value chain but studying economic benefits of producing chains for products can offer new results in the integration of products of production units. This paper aims to compare the productivity chain poultry production units with individually operated farms. The required data was selected from 40 sample units of financial offices of Kosar Economic Organization in 2016 to measure economic variables and was analyzed by Eviews 9 software. Also, a researcher-made questionnaire was used to measure the managerial characteristics of unit managers. The appropriate production function was then estimated and productivity of production agents in two integrated (connected) and out-of-chain (disconnected) production modes were compared. n | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Economic Benefit, Productivity, Meat Poultry Value Chain | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 41 |