تعداد نشریات | 12 |
تعداد شمارهها | 567 |
تعداد مقالات | 5,878 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,659,441 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,597,217 |
بررسی عوامل مؤثر بر صادرات محصولات غذایی با برند حلال در بازارهای بینالمللی | ||
فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 07 شهریور 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jae.2024.28518.2265 | ||
نویسندگان | ||
ستاره رضایی1؛ سید علی پایتختی اسکویی* 2؛ پرویز محمدزاده3؛ اژدر کرمی4 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده اقتصاد | ||
2دانشکده اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
3دانشکده اقتصاد، دانشگاه تبریز | ||
4دانشکده مدیریت دانشگاه تبریز | ||
تاریخ دریافت: 30 تیر 1400، تاریخ بازنگری: 23 مرداد 1400، تاریخ پذیرش: 07 شهریور 1403 | ||
چکیده | ||
با توجه به رشد فزاینده بازارهای اسلامی در سطح بینالمللی و افزایش مقبولیت آن در بین مردم دنیا، لزوم و اهمیت استانداردها و قواعد اسلامی در جهت تولید و عرضه محصولات حلال برای این بازار بزرگ، نیاز به الگویی برای بررسی مؤلفهها و عوامل مؤثر بر صادرات برند حلال بهشدت احساس میشود. الگویی که بتوان تأثیر هر یک از این مؤلفهها و عوامل را سنجید و برای سیاستگذاری و برنامهریزی کلان از آن استفاده کرد. نتایج بیانگر آن است که عوامل بازاریابی دارای بالاترین تأثیر بر صادرات محصولات غذایی با برند حلال در میان پنج عامل ذکر شده میباشند. همچنین نتایج بیانگر این است که از بین مؤلفههای عوامل اقتصادی، نوسانات نرخ ارز بیشترین تأثیر را بر صادرات برند حلال دارد، تبلیغات از مؤلفههای عوامل بازاریابی تأثیر زیادی بر صادرات محصولات عذایی با برند حلال داشته و بهداشتی بودن از مؤلفههای عوامل بهداشتی و شفاف بودن فرایند تولید محصول حلال از مؤلفههای عوامل رفتاری دارای بیشترین تأثیر بر صادرات برند حلال است. | ||
کلیدواژهها | ||
برند حلال؛ صادرات؛ بازارهای جهانی؛ رقابتپذیری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation on the effects of factors on exporting food products with the Halal brand in international markets | ||
نویسندگان [English] | ||
setareh rezaei1؛ Seyyed Ali Paytakhti Oskooe2؛ parviz mohamadzadeh3؛ Azhdar Karami4 | ||
1Islamic Azad University. faculty of economics | ||
2Islamic Azad University | ||
3economics department, University of Tabriz | ||
4Management department, University of Tabriz | ||
چکیده [English] | ||
Considering the growth of Islamic markets at the international level, its popularity amongst different nations, and also the necessity of establishing Islamic rules and standards in producing and supplying halal products in international markets. It is needed to develop a model to identify the factors and their effects on exporting halal food products in international markets. The model enables measuring the effects of such factors to develop appropriate economic policies at the macro level. The results of the data analysis revealed that out of five identified factors, the marking factor has the most significant effect on exporting halal food products. It also has been found that out of economic factors, exchange rate fluctuation has the most effect on exporting halal food products. Advertising constructs out of marketing factors as well as being hygienic and transparent in the production process constructs out of hygiene factors have the highest effect of exporting halal food products. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Halal brand, Export, International markets, Competitiveness | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 23 |