تعداد نشریات | 12 |
تعداد شمارهها | 567 |
تعداد مقالات | 5,878 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,659,418 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,597,207 |
اثر بازدارندگی اسانس گیاه دارویی رزماری و رازیانه بر قارچ Fusarium oxysporum | ||
دو فصلنامه تحقیقات بیماریهای گیاهی | ||
مقاله 5، دوره 3، شماره 2، آذر و دی 1394، صفحه 57-68 اصل مقاله (139.33 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
هادی سالک معراجی* 1؛ روح اله سالک نقدی2؛ سید خشایار تفرشی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران. | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، تاکستان، ایران. | ||
3دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، رشته گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران. | ||
تاریخ دریافت: 06 مرداد 1394، تاریخ پذیرش: 06 مرداد 1394 | ||
چکیده | ||
استفاده از اسانس گیاهان دارویی در مهار بیماریهای گیاهی توسط پژوهشگران زیادی در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است. گونه Fusarium oxysporum بیماریهای بسیاری را در گیاهان مختلف ایجاد میکند. به منظور بررسی اثر ترکیبی و جداگانه اسانس گیاه دارویی رازیانه و رزماری بر مهاراین قارچ، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تکرار انجام شد. در این آزمایش از روش اختلاط اسانس با محیط کشت استفاده گردید. اسانس رزماری نسبت به اسانس رازیانه از مهار کنندگی بیشتری برخوردار بود. علاوه بر این،کاربرد توأم اسانسها نسبت به کاربرد جداگانه آنها، بازدارندگی بیشتری از رشد قارچ را سبب شد و توانست رشد آن را به طور کامل متوقف نماید. درصد بازدارندگی اسانس رازیانه و رزماری در بالاترین غلظت به ترتیب 2/49 و 7/68% بود. با ترکیب اسانس این دو گیاه، درصد بازدارندگی در بالاترین غلظت به 100% رسید. ترکیب اسانس چند گیاه با یکدیگر اثر مهار کنندگی آن را افزایش میدهد. از همین رو میتوان با کاربرد غلظتهای کم اسانس، درصد مهار عامل بیماریزایی را افزایش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ ضد میکروبی؛ رازیانه؛ رزماری؛ .Fusarium oxysporum | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Suppressiveness of rosemary (Rosmarinus officinalis) and fennel (Foeniculum vulgare) essential oils on Fusarium oxysporum | ||
نویسندگان [English] | ||
H. Salek Mearaji,1؛ R. Salek Naghdi,2؛ Kh. Tafreshi,3 | ||
چکیده [English] | ||
Using medicinal plants essential oils to control or suppress plant diseases has been considered by researchers all over the world. Fusarium oxysporum is one of the more common plant disease agents that affects a broad range of plants. In this study an in vitro experiment was set up to investigate the individual or combined effect of essential oils of rosemary and fennel on control of F. oxysporum. Treatments included five concentrations of essential oil of rosemary and fennel at 0, 25, 50, 75 and 100 ppm, using a completely randomized design (CRD) with five replications for each treatment. PDA plates with the desired concentrations of each essential oil were prepared and F. oxysporum was cultured on them. Results showed that essential oil of rosemary caused greater inhibition to fungal growth than that of fennel at all of the concentrations tested. Combined application of both essential oils (rosemary and fennel) had higher efficacy than individual application of them. Single application of essential oils of rosemary and fennel, at the highest concentration, inhibited fungal growth by 68/7 and 49/2% respectively, but combination of these essential oils completely restricted Fusarium growth (100%). Therefore, it is possible to restrict a pathogen more efficiently by application of lower concentrations of two or more essential oils in combination. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antifungal, essential oil, Fennel, Fusarium oxysporum, Rosemary | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,806 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,746 |